מי הצמד?

אורית ואסתי הן אמא ובת. אסתי אמונה על הבישולים, "תמיד כשמגיעה לשבת היא שואלת: מה לעשות?" אימא אורית שימשה כיד ימינה בתחרות. אסתי מובילה ואימא מסייעת בהכנה.

מה בתפריט?

מנת פתיחה - ארנצ'יני - כדורי ריזוטו מטוגנים על מצע קרם עגבניות ובליוויית סלט בורגול.
המנה העיקרית - דג סלמון בתוספת הום פרייז ובליוויית סלט חסה.

ולקינוח?

עוגת עוקץ הדבורה - יאמי!


מנת פתיחה - ארנצ'יני על קרם עגבניות בתוספת סלט בורגול



ארנצ'יני -

המצרכים:

½1 כוסות אורז עגול

2 כפות שמן

½1 כפיות מלח

¾1 כוסות מים רותחים

5 כפות גבינת קשקבל מגורדת

ביצה טרופה

½ כוס אורגנו ובזיליקום טריים או מיובשים

מלח

פלפל

למילוי:

250 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות

לציפוי:

שמן לטיגון עמוק

ביצה טרופה

½1 כוסות פירורי לחם מוזהבים

אופן ההכנה:

האורז:

  1. מחממים את השמן ומוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי בחישה למשך 2 דקות.
  2. מוסיפים את המלח המים הרותחים ומערבבים.
  3. מביאים את האורז לרתיחה בסיר מכוסה.
  4. לאחר הרתיחה מקטינים את הלהבה ומבשלים למשך 20 דקות.
  5. משאירים את הסיר מכוסה למשך עשר דקות.
  6. מוסיפים לאורז החם את גבינת הקשקבל ומצננים.
  7. מוסיפים לתערובת את הביצה והתבלינים ומערבבים.

 הכדורים:

  1. בידיים רטובות, לוקחים כף אורז על גבי היד ומשטחים.
  2. מניחים קוביית מוצרלה, מכסים בכף נוספת של אורז ומגלגלים לכדור מהודק.
  3. מצפים את כדורי האורז בביצה טרופה ואז בפירורי לחם ומניחים המגש.
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד להזהבה מכל הכיוונים.

קרם עגבניות -

המצרכים:

2 בצלים

4 שיני שום

½1 קופסאות עגבניות מרוסקות

½1 כפות רסק עגבניות

מעט סוכר

מלח

פלפל

אורגנו

¼ כוס + 3 כפות שמנת לבישול

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל והשום, ומוסיפים: עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומעט סוכר ומערבבים.
  2. מכסים את הסיר ומבשלים למשך חצי שעה על אש נמוכה.
  3. מוסיפים את השמנת והתבלינים ומערבבים.
  4. בעזרת מוט בלנדר טוחנים לקבלת מרקם חלק.

סלט בורגול -

המצרכים:

לסלט:

3 כוסות בורגול

קוביות בטטה אפויות

בצל ירוק

חמוציות

לרוטב:

5 כפות שמן זית

2 כפות פטרוזיליה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הבורגול ע"פ הוראות ההכנה.
  2. אופים את הקוביות בטטה במעט שמן.
  3. חותכים את הבצל ירוק לחתיכות קטנות.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב ומערבבים עם הסלט.

מנה עיקרית - סלמון והום פרייז וסלט חסה



דג סלומון -

המצרכים:

נתח סלמון בגודל הרצוי

שיני שום

שמן זית

למרינדה:

1/2 כוס שמן זית

1/3 כוס רוטב טריאקי

1 כף מיץ לימון

1/2 כפית חרדל

מלח

זעתר בלדי

גריל דג

שום כתוש

כוסברה קצוצה

כמון

צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

  1. מקפיצים שום בשמן זית.
  2. מערבבים את כל חומרי המרינדה, ומשרים בה את הדג.
  3. שמים בתבנית לא מכוסה, ואופים בתנור של 180 מעלות למשך 24 דקות.

הום פרייז -

המצרכים:

10 תפוחי אדמה

שמן לטיגון

1 בצל

1 גמבה

חמאה

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

  1. מבשלים תפוחי אדמה במים חצי בישול.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, מייבשים בנייר מגבת ומצננים.
  3. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה בשמן עמוק.
  4. חותכים את הבצל לרצועות, ומטגנים במעט חמאה.
  5. חותכים את הגמבה לרצועות ומוסיפים.
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה והחמאה ואת קוביות תפוחי האדמה ומערבבים.
  7. מבשלים למשך כ- 10 דקות.

סלט חסה

המצרכים:

1 חסה

2 אפרסמונים

בצל סגול

חמוציות

לרוטב:

1/2 כוס שמן

1/3 כוס חומץ

1/4 כוס סוכר

2 לחיצות חרדל

3 שיני שום

מלח

פלפל

1/2 שקית בצל מטוגן

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החסה לרצועות.
  2. חותכים את האפרסמון לקוביות.
  3. חותכים את הבצל לרצועות.
  4. בעזרת מוט בלנדר טוחנים את כל חומרי הרוטב לקבלת מרקם חלק.
  5. מערבבים את הרוטב עם הסלט.

קינוח - עוגת עקיצת הדבורה



המצרכים:

לעוגה:

4 ביצים

1 כוס סוכר

⅓ כוס סוכר

2 כפות שמן

1/2 כוס חלב

אבקת אפייה

⅓1 כוס קמח

 

לפלורטינה:

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס דבש

1/4 כוס שמנת מתוקה

1 חבילת שקדים פרוסים

למלית קצפת הווניל:

2 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1/4 כוס סוכר

1 חבילת אינסטנט פודינג ווניל

לסירופ:

3/4 כוס מים רותחים

2 כפות דבש

אופן ההכנה:

העוגה:

  1. מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, שליש כוס סוכר, השמן, אבקת אפייה, החלב.
  3. מוסיפים את הבלילה אל הקצף בתנועות קיפול.
  4. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים בתנועות עטיפה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש, ל- 180 מעלות למשך 40 דקות.

 הפלורטינה:

  1. שמים בסיר את החמאה, הסוכר, הדבש והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים את התערובת למשך 2 דק' כשהיא רותחת.
  3. מוסיפים את השקדים הפרוסים, מערבבים ומכבים את האש.
  4. לקראת סוף האפייה מצפים את העוגה בפלורנטינה ואופים למשך כמה דקות עד שהפלורנטינה מבעבעת, ומצננים.

המלית:

  1. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר, האינסטנט פודינג והחלב עד לקבלת קרם.

 הסירופ:

  1. מערבבים את המים והדבש, עד להמסה.

 הרכבת העוגה:

  1. חוצים את העוגה לשניים.
  2. מניחים את השכבה התחתונה של העוגה על צלחת, ומרטיבים במחצית מהסירופ.
  3. מורחים מעל את כל המלית.
  4. מניחים על צלחת את השכבה העליונה של העוגה כשהיא הפוכה, מרטיבים בסירופ והופכים בחזרה.
  5. שומרים במקרר ומגישים קר.