מי הצמד?

מירי ומלכה הן גיסות שמכירות האחת את השנייה במשך ארבע שנים, קשרי החתונה הפכו לקרבה חברית

מה בתפריט?

מנת פתיחה - ספרינג רול במלית סלמון וצ'ילי,
המנה העיקרית - אצבעות פרגית בתוספת ירקות מאודים ברוטב מתוק.

ולקינוח?

קינוח עם ממרח השחר


מנת פתיחה - ספרינג רול במילוי סלמון ורוטב צ'ילי



המצרכים:

20 עלי אורז

למלית:

2 כוסות אורז מוכן מתובל במלח פלפל  

3 כפות שמן

1 כפית אבקת מרק בטעם בצל

1 גמבה חתוכה לרצועות דקות

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות

150 גר' פילה סלמון ללא עור ועצמות מושרה ברוטב

1 חבילת עירית

1 כוס רוטב צ'ילי

למשרה הסלמון:

2 -3 כפות רוטב סויה

1 שן שום כתושה

1 כף שמן

מעט פלפל שחור גרוס טרי

 

לציפוי:

1 כוס קמח

2 ביצים

1 שן שום כתושה

1 כפית אבקת מרק בטעם בצל

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס טרי

2 כוסות פירורי פנקו

אופן ההכנה:

הסלמון:

  1. מערבבים את חומרי המשרה לדג, ומשרים את מנת הסלמון.
  2. מחממים תנור ל- 250 מעלות וצורבים את הסלמון ל- 5 דק' בלבד.

דפי האורז:

  1. משרים את דפי האורז במים עד להמסה.
  2. מייבשים את דפי האורז, ומניחים על משטח עבודה.

הרולים:

  1. על גבי כל דף אורז, משטחים אורז.
  2. חותכים את הסלמון לרצועות דקות בעובי 1 ס"מ, ומניחים מעל שכבת האורז.
  3. על הסלמון מסדרים את הירקות, ומזלפים מעל רוטב צ'ילי.
  4. מגלגלים את דף האורז משני הצדדים, ואז מלמעלה למטה כמו רולדה וסוגרים.
  5. מכינים כך את כל הרולים.
  6. מערבבים ביצה עם השום והתבלינים.
  7. טובלים את הרול בקמח, ולאחר מכן בביצה, ולבסוף בפירורים.
  8. מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.
  9. פורסים ומגישים עם מעט רוטב סויה ומעט שומשום.

מנה עיקרית - אצבעות פרגית ותוספת ירקות מאודים ברוטב מתוק



אצבעות פרגית -

המצרכים:

6 פרגיות (הירך ללא עצמות)

6 פרוסות פסטרמה שווארמה

לתיבול:

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית תבלין שקשוקה

1 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

2 שיני שום כתושות

4 כפות שמן

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפרגיות ל 4 אצבעות.
  2. שמים את הפרגיות בקערה ומערבבים את התבלינים.
  3. עוטפים כל אצבע מתובלת בפסטרמה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דק'.

 

ניתן להגיש על מצע של פירה (מעל הפירה שמים 2 אצבעות פרגית)

ירקות מאודים ברוטב מתוק -

המצרכים:

1 בצל בינוני

2 גזרים

1 קישוא

1 גמבה

מלח פלפל

לרוטב:

2 כפות רוטב "דבש ושום"

כף אבקת מרק בצל

מעט קטשופ

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות לקוביות קטנות, ומטגנים במעט שמן.
  2. מתבלים במלח ופלפל.
  3. בקערה מערבבים את רכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. כשהירקות עברו אידוי, מוסיפים את הרוטב, מערבבים וממשיכים לטגן למשך כחצי דקה.

קינוח - מיני דונאטס ממרח השחר



המצרכים:

לבלילה:

3 ביצים

½1 כוסות חלב

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

300 גר' קמח תופח

100 גר' חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ממרח השחר

2  כפות אגוזים טחונים

לציפוי:

ממרח השחר העולה פרווה מומס במיקרו

פירורי ביסקוויט לוטוס

פירורי עוגיות אוראו שחורות

כלים:

מכשיר מולטי מייקר או במחבת פנקייקס

אופן ההכנה:

הדונאטס:

  1. מערבבים את החומרים היבשים: קמח אבקת אפייה מלח ותבלינים.
  2. מערבבים רטובים: חלב, חמאה מומסת וביצים וטורפים היטב.
  3. מאחדים יבשים עם רטובים בעזרת מטרפה ויוצרים בלילה חלקה.
  4. מוסיפים את האגוזים הטחונים, ממרח השחר ותמצית הוניל וממשיכים בערבוב.
  5. מזלפים את הבלילה אל מכשיר המולטי מייקר (עם תבנית דונאטס) בו במחבת פנקייקס, ואופים לפי ההוראות.
  6. מוציאים לצלחת הגשה.

לציפוי:

  1. ממיסים ממרח השחר ומגישים בקערה לטבילה.
  2. בקערה נוספת מניחים את פירורי הביסקוויט.
  3. טובלים את הדונאטס בשוקולד ולאחר מכן בפירורים ואוכלים.