מי הצמד?

מרים ואסנת הן אמא ובת, והן אמונות על המטבח ההודי. את כל רזי המטבח ההודי למדה אסנת מאמה.

מה בתפריט?

מנת פתיחה - בטטה וורה בליוויית צ'אטני,
המנה העיקרית - עוף ברוטב קאנג'י מוגש עם צ'פאטי ומנת בריאני.

ולקינוח?

בלינצ'ס במלית קוקוס מיוחדת


מנת פתיחה - בטטה וורה בליוויית צ'אטני



בטטה וורה -

המצרכים:

 5 - 6 תפוחי אדמה מבושלים
1 כפית זרעי כמון
1 כפית חרדל שחור
4 - 5 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית כורכום
 
2 כוסות קמח חומוס
1 כפית פלפל שחור
מים לפי הצורך
 
שמן לטיגון עמוק
 
אופן ההכנה:
 
1. מטגנים בשמן את התבלינים: כמון, חרדל שחור, שום, כורכום, מלח ופלפל שחור עד להשחמה קלה.
2. מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים אל התבלינים ומערבבים היטב.
3. יוצרים מהעיסה כדורים, ומניחים אותם במקרר למשך שעתיים, להתייצבות.
4. לוקחים את קמח החומוס ומוסיפים אליו מים עד לקבלת בלילה רכה הדומה במרקמה לדייסה, מוסיפים פלפל שחור ומערבבים.
5. טובלים את כדורי תפוחי האדמה המתובלים בתוך בלילת החומוס ומטגנים בשמן עמוק.

צ'אטני -

המצרכים:
 
1 בצל סגול בינוני חתוך לרבעים
4 ס"מ זנגביל טרי פרוס
1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
4 שיני שום
1/2 כפית זרעי כמון
קורט סוכר
1 כוס כוסברה טרייה קצוצה
1/2 כוס נענע
מיץ מלימון
מלח
1/4 כוס קוקוס
 
אופן ההכנה:
 
1. בעזרת מוט בלנדר טוחנים את כל החומרים למחית, ניתן להוסיף מעט מים במידה והרוטב סמיך מדי.
2. מגישים בקערות אישיות ליד הבטטה וורה.

מנה עיקרית - עוף ברוטב קאנג'י מוגש עם צ'פאטי ומנת בריאני



עוף ברוטב קאנג'י מוגש עם צ'פאטי -

 לעוף -

 המצרכים:
 
6 - 8 חתיכות עוף
1 בצל גדול חתוך דק
1 חבילה כוסברה
2 פלפלים ירוקים חריף
1 ראש שום
2 כוסות מים
 
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית גינג'ר מגורד
1 כף גרם מסאללה (מתכון בהמשך)
1 כף מרק עוף
 
אופן ההכנה:
 
1. מטגנים את הבצל.
2. בעזרת מוט בלנדר טוחנים את הכוסברה, השום, הפלפל והמים, עד לקבלת מחית.
3. מוסיפים את הבצל המטוגן והתבלינים ומביאים לרתיחה בסיר.
4. מסדרים את חתיכות העוף ומוסיפים מים לכיסוי, עד לגובה של 5 "סמ מעל.
5. מביאים לרתיחה, וממשיכים בבישול על אש נמוכה למשך כשעה וחצי עד שהעוף מוכן.
 
גרם מסאלה:
 
המצרכים:
 
2 כפות פלפל שחור שלם
1 כף זרעי כמון
1 מקל קינמון
1 כפית ניצני ציפורן שלמים
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 כפיות זרעים של הל שלם
1 עלי דפנה
2 כפיות זרעי כוסברה (שעברו ייבוש 3 ימים בשמש)
 
אופן ההכנה:
 
טוחנים את כל התבלינים במטחנת תבלינים
 
צ'פאטי - (הלחם ההודי)
 
3 - 3.5 כוסות קמח
2 כוסות מים
1/2 כוס סולת
1/2 כוס סוכר
מעט מלח
 
שמן לטיגון עמוק
 
אופן ההכנה:
 
1. מביאים מים לרתיחה ומוסיפים את הסוכר, סולת, מלח וסוכר ומביאים לרתיחה נוספת.
2. לאחר שהבלילה הגיעה לרתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את הקמח.
3. מעבדים את העיסה לבצק.
4. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ועגולים.
5. מטגנים בשמן עמוק.

בריאני - (תבשיל בשר ואורז)

 המצרכים:
 
לבשר:
 
1 ק"ג בשר מס' 5 או 8 או כבש
3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות דקות
2 כפות גרם מסאלה
2 בצלים גדולים קצוצים
1 עגבניה בלי קליפה חתוכה לקוביות
 
לאורז:
 
3 כוסות אורז
מעט זעפרן
1 הל שלם
2 מקלות קינמון
2 שיני ציפורן
4 שיני שום כתושות
 
להגשה:
 
50 גרם שקדים פרוסים
50 גרם פיסטוקים פרוסים
 
אופן ההכנה:
 
1. חותכים את הבשר לקוביות  ולתבל בשמן ותבלין גרם מסאלה, מערבבים היטב, מכסים ושמים במקרר לספיגת הטעמים למשך לילה.
2. מטגנים את הבצלים עד להשחמה, מוסיפים את העגבניה ומערבבים מעט.
3. מוסיפים את הבשר, ומים לכיסוי הבשר (כ- 10 ס"מ מעל לבשר) מבשלים את הבשר על אש נמוכה עד לאידוי המים ובישול הבשר.
4. בסיר נפרד מטגנים את רצועות תפוחי האדמה, מטבלים במלח, פלפל שחור ומניחים בצד.
5. בסיר רחב שמים את האורז ומטגנים עם מלח, מוסיפים שום, קינמון, הל למשך כמה דק'.
6. מוסיפים 4.5 כוסות מים עד לאידויים, מכבים את האש.
7. מחלקים את האורז לשתיים, חלקו לבן, ומחצית השנייה מוסיפים זעפרן מעורבב במים חמים.
8. בסיר רחב מסדרים שכבה של אורז לבן, מעליה מניחים את חתיכון הבשר, מעל שכבה של תפוחי אדמה, ומעליה את האורז המתובל בזעפרן (שצבעו צהוב).
9. שמים נייר אפייה וסוגרים את הסיר ומניחים על אש נמוכה למשך 45 דק' עד שהאורז בשל כל צורכו.
10. לפני ההגשה מטגנים את השקדים והפיסטוקים ומפזרים מעל המנה.
 
אופן ההגשה:
 
1. בהגשה מרכזית - לוקחים את הבריאני וממלאים בתבנית קוגלהוף, דוחסים היטב ומשאירים למשך 5 דק', הופכים על מגש יפה ומפזרים מעל את השקדים והפיסטוקים המטוגנים.
2. בהגשה אישית - דוחסים את התבשיל לתוך תבניות מאפינס אישיות ומשאירים למשך 5 דק' לקבלת צורה, הופכים על צלחת ומפזרים מעל שקדים ופיסטוקים.
 
מגישים לצד עוף ברוטב קאנג'י.

קינוח - בלינצ'ס במלית קוקוס מיוחדת



המצרכים:

 לבלינצ'ס:
 
5 ביצים
2 כוסות קמח
מים לפי הצורך
 
למלית:
 
1/2 ק"ג קוקוס
1/4 כוס מים
2 כוסות סוכר
 
מעט עלי זעפרן מעורבבים במעט מים חמים
 
 
 
50 גרם צימוקים
50 גרם שקדים פרוסים לרצועות
50 גרם פיסטוקים פרוסים
1 כפית הל טחון
1/2 חבילת מרגרינה
 

אופן ההכנה:

1. מכינים את בלילת הבלינצ'ס ומטגנים על מחבת.
2. שמים את כל רכיבי המלית בסיר על אש נמוכה ומערבבים למשך כרבע שעה.
3. ממלאים את עלי הבלינצ'ס במלית לכל אורך העלה, מגלגלים ומגישים.
4. ניתן לקשט בסירופ שוקולד.