מי הצמד?

חיה ודבורי הן חברות טובות
ששוקדות בימים אלה על הקמת קייטרינג,
נושא המזון ועיצוב המנות מדבר אליהן מאוד

מה בתפריט?

מנת פתיחה - רביולי על מצע של רוטב דלעת ושמנת,
על השולחן לחמניות קטנות עם שלושה מתבלים: פסטו,
חצילים ביוגורט ומטבוחה. המנה העיקרית - מנת דג
על מצע של פירה רגיל וסגול ופרחי ברוקולי מוקפצים.

ולקינוח?

עוגת גבינה
על מצע פסיפלורה
וקראמבלס מלמעלה


מנת פתיחה - רביולי על מצע קרם דלעת ערמונים



המצרכים לרביולי:

  • 2 כוסות מים
  • 100 גר' חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות קמח
  • 4 חלמונים

למלית:

  • 250 גר' גבינה כחושה או ריקוטה
  • 100 גר' גבינה בולגרית 5 % מגוררת
  • 150 גר' גבינת מונצגו מגוררת
  • 150 גר' גבינת פיקורינו מגוררת
  • 2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:

  • בסיר שמים מים חמאה ומלח ומביאים לרתיחה
  • כשרתח מכבים את האש ומוסיפים את הקמח במהירות ומערבבים לבצק מפורר
  • מעבירים אל המקסר ומערבבים מוסיפים את החלמונים לבצק אחד אחד מערבלים לבצק רך וגמיש

הרכבת המנה:

  • מערבבים את מצרכי המלית טועמים ומתקנים תיבול
  • מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עגולים בקוטר 6 ס"מ
  • מזלפים במרכז כל עגול מעט מהמלית עם 2 כפיות
  • סוגרים לחצי ומהדקים
  • מבשלים בסיר עם מים ומלח עד שצפים

המצרכים לקרם:

  • 2 דלעת ערמונם
  • 1 בטטה
  • 100גר' חמאה
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • אגוז מוסקט

אופן הכנת הקרם:

  • מכסים את הדלעת ערמונים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש, לוקחים את הבטטה ומכסים גם ומכניסים גם אותה לתנור.

  • אופים עד שהדלעת והבטטה מוכנים. מוציאים אותם מהתנור ונותנים להם להתקרר. לאחר שהתקררו מוציאים את פנים הירק לתוך קערה ובעזרת מוט בלנדר טוחנים את הכל היטב שלא יהיה גושים

  • במחבת מבשלים את השמנת עם 50 ג'ר חמאה מטבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט עד שהשמנת נעשתה סמיכה וכשאר מוכן שופכים אותה לקערה שבה טחנו את הדלעת והבטטה וטוחנים עוד מספר שניות לאיחוד החומרים.

  • מצלחתים את המנה. יוצקים על צלחת פסטה עם שקע את הקרם דלעת ערמונים ומעל יוצקים עד שלושה עיגולי רביולי. ניתן לקשט בעלי מיקרו אפונה.

מנה עיקרית - דג לברק על מצע קרם תפוחי אדמה בטעם שמנת לצד ברוקולי מוקפץ בשקדים



מצרכים:

  • לברק טרי מפולט וללא עצמות
  • 3 תפוחי אדמה לבנים מתאימים לפירה
  • 3 תפוחי אדמה סגולים
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 2 שיני שום
  • 100 גר' חמאה
  • 1 כוס חלב
  • 50 גר' שקדים פרוסים
  • ברוקולי קפוא או טרי בטמפרטורת החדר
  • שמן זית
  • פלפל ארבע עונות
  • מלח גס
  • מלח רגיל
  • אגוז מוסקט
  • מעט שומשום בארבע צבעים
  • לקישוט: עלי מיקרו אפונה

אופן הכנת הקרם:

  • מבשלים את תפוחי האדמה עד לבישול מלא שננעץ מזלג וניתן לראות שתפו"א מבושל.
    מורידים מאש ונותנים לזה להתקרר, מקלפים את תפוחי האדמה ומפרידים בקערות את הסגולים והלבנים.
    בקערה אחת עם תפו"א לבן בעזרת מועך פירה מוסיפים 20 גר' חמאה ומועכים.
    עושים את אותו הדבר עם תפו"א הסגול.

  • במחבת שטוחה מחממים 50 גר' חמאה עד להמסה,  את מיכל השמנת ומבשלים, מוסיפם את כוס החלב.
    מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט לפי הטעם עד שהשמנת סמיכה.

  • מוסיפים חצי מהרוטב לקערת תפו"א הלבן וחצי נוסף על הסגול, בעזרת מטרפה מערבבים טוב טוב עד ליצירת תערובת קרמית.
    מסננים את הקרם תפוחי אדמה במסננת צפופה פעמיים כדי לקבל מרקם חלק.
    מקפיצים את הברוקולי בשמן זית ושום, מוסיפים מלח גס, פלפל ארבע עונות, שומשום בארבעה צבעים, בסוף ההקפצה מוסיפים את השקדים.

  • את הדג קודם הצריבה על החלק ללא העור מתבלים במלח גס ופלפל ארבע עונות.
    חותכים את הפילה לארבע מנות.

  • מחממים מחבת עם שמן זית עד שהשמן חם, מניחים את הדג על החלק של העור ולוחצים אותו כמספר שניות בעזרת כף עץ. אחרי שהדג הוזהב הופכים לצד השני לכמה שניות בודדות ומסירים מהאש.

  • מצלחתים את המנה בעזרת הקרמים של תפוחי האדמה בתחתית הצלחת, מעל מניחים את הדג, מוסיפים את העלי מיקרו אפונה, ובסיר קטן בצד מגישים את הברוקולי.

    בתאבון :)

קינוח - עוגת גבינה על מצע פסיפלורה וקראמבלס מלמעלה



למלית הגבינה:

  • 2 שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 גביע גבינה 250 גר' 9 אחוז
  • 1 גביע גבינת שמנת 250 גר'
  • כוס סוכר.

לקרמבלס:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גר' חמאה
  • 4 חלמונים

אופן הכנת התחתית והפירורים:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה לתערובת פירורית.
    מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים.
    מהדקים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את הבצק להזהבה, כ-20 דקות.
    מצננים לחלוטין. מפוררים את הבצק האפוי לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.

אופן הכנת מלית הגבינה:

  • במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות.

הכנת המנה:

  • יוצקים בכוס יפה תחתית של פרי פסיפלורה. יוצקים מעל בשק זילוף מהמלית הגבינה, מעל מפוררים את הקרמאבלס.