מי הצמד?

ורד וסימונה הן חברות מזה חמש שנים, והן אמונות על המטבח המרוקאי. והן הכינו שולחן ברוחב לב. ורד עוסקת בסטיילינג ומשלבת את זה בהכנת האוכל, וסימונה היא בעלת קייטרינג קטן לאירועים.

מה בתפריט?

מנת פתיחה - במקום סלט חי הלכו הבנות על ח"י סלטים וביניהם: סלט חצילים, סלט ביצים, סלט פלפלים קלויים, סלט אבוקדו, מטבוחה, טחינה, תלוליות בטטה מזולפת, ומרק חרירה. מנה עיקרית - בשר כתף ופרגית עם לימון כבוש, וליד קוסקוס מתוק - טנזיה.

ולקינוח?

סיגרים ומבחר מתוקים מהמטבח המרוקאי


מנת פתיחה - ח"י סלטים מהמטבח המרוקאי



סלט חצילים עם לימון כבוש

המצרכים:

חצילים

לימון כבוש חתוך לקוביות

גמבה צלויה על האש

שום כתוש

פטרוזיליה קצוצה

כמון

פפריקה מתוקה

מעט פלפל לבן

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החצילים לפרוסות, ומניחים מעל גבי מסננת עם מלח, כדי שהנוזלים יצאו.
  2. לאחר שהנוזלים ניגרו, חותכים את החצילים לקוביות ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה.
  3. חותכים את הגמבות הצלויות לקוביות ומוסיפים.
  4. מוסיפים שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה, ואת התבלינים: כמון, פפריקה מתוקה ופלפל לבן.
  5. מערבבים ומגישים.

 

סלט פלפלים בצבעים

המצרכים:

3 גמבות אדומות

3 פלפלים כתומים

צרור עלי בזיליקום

מלח גס

אופן ההכנה:

  1. קולים את הפלפלים על גבי האש מעל רשת.
  2. מניחים את הפלפלים בשקית עד שהם מצטננים. מקלפים ומניחים במסננת לכמה שעות להגרת הנוזלים.
  3. במחבת פסים צולים מעט את הפלפלים וחותכים לרצועות עבות.
  4. חותכים את הבזיליקום לרצועות. מוסיפים לפלפלים ומערבבים.
  5. מוסיפים מלח גס ומערבבים.

 

פרחי בטטה

המצרכים:

בטטה

מלח גס

שומשום שחור

אופן ההכנה:

  1. אופים את הבטטה בתנור על חום גבוה למשך כשעתיים (כשהן שלמות).
  2. לאחר שהבטטות אפויות, מרוקנים אותן ומועכים אותן, ומעבירים לשק זילוף עם צנתר בצורה שרצויה לכם.
  3. מזלפים פרחים לא גדולים על גבי תבנית עם נייר אפייה, מפזרים מעל מעט מלח גס ושומשום שחור.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כרבע שעה, עד להתייצבות הפרחים.

 

 

סירות ביצים

המצרכים:

ביצים קשות

עירית או בצל ירוק

מיונז

מלח

פלפל לבן

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הביצים ומוציאים את החלמון המבושל אל קערה.
  2. מוסיפים לחלמונים עירית קצוצה מיונז, ומתבלים.
  3. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בצורת פרח ומזלפים לתוך חצאי הביצים.

 

מרק חרירה

המצרכים:

1 בצק קצוץ

חופן כוסברה

חופן פטרוזיליה 

2 גבעולי כרפס 

2 עגבניות מגורדות בפומפייה 

1 קישוא 

2 גזרים

1 כוס חומוס מונבט

¾ כוס עדשים ירוקות 

1 חתיכת דלעת חתוכה לקוביות 

מעט מלח

פלפל שחור

3 כפות שמן

1 כפית כרכום

7 – 8 כוסות מים שהורתחו עם בשר או עוף (ניתן להוסיף 2 כוסות מים נוספות לעידון הטעם הבשרי)

לסיום המנה:

מעט אטריות דקות 

מיץ מ- 2 לימונים 

2 כפות קורנפלור להסמכה

אופן ההכנה

  1. חותכים את כל הירקות לחתיכות.
  2. מטגנים את הבצל טיגון קל של 5 דקות בסיר עמוק.
  3. מוסיפים אליו את כל הירקות והתבלינים.
  4. מבשלים על אש בינונית למשך שעתיים – שלוש, עד להתרככות הירקות.
  5. מוסיפים את האטריות ומיץ הלימון. מערבבים את הקורנפלור עם מעט מים ומוסיפים.
  6. מבשלים למשך 5 – 10 דקותנוספות.

 

מנה עיקרית - בקר ופרגית, בליוויית טנזיה של קוסקוס ופירות יבשים ובצלים ממולאים בפירות יבשים



מנת בקר ופרגית בלימון כבוש –

המצרכים:

פרוסות בשר בקר מספר 5

חתיכות פרגית

8 שיני שום

2 פלפלים יבשים

6 חצאי לימון כבוש

1/2 כוס מים

פפריקה מתוקה

פלפל לבן

מלח

אופן ההכנה:

  1. סוגרים את הבשר בתוך סיר רחב עם מעט שמן, משני הצדדים, למשך כ- 10 דק'.
  2. מוסיפים את המים, ונותנים לבשר להתבשל למשך כשעה וחצי על אש קטנה-בינונית.
  3. בודקים שהבשר רך, מערבבים את התבלינים עם מעט שמן בתוך כלי קטן ושופכים על הבשר.
  4. מוסיפים את הפרגיות, הלימון הכבוש, השום והפלפלים ומבשלים למשך חצי שעה נוספת.
  5. אם חסר מים, ניתן להוסיף מעט נוזלים. חשוב לנער את הסיר.

 

בצל ממולא בקינואה ופירות יבשים ברוטב חמוץ מתוק

המצרכים:

5 בצלים גדולים

למלית:

1 חבילה קינואה

1 בצל

1 גזר

1 בטטה

פירות יבשים (משמש/ צימוקים/ שזיף/ אגוזי מלך)

 

לרוטב:

1 בצל אדום

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס סילאן

1/4 כוס סויה

1/4 כוס מיץ רימונים

1/4 כוס שמן זית

מעט מלח

פלפל לבן

1 כפית פפריקה

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

הבצלים:

  1. מקלפים את הבצלים ומרתיחים אותם בסיר עם מים למשך כ- 20 דקות.
  2. מכינים את הקינואה ע"פ הוראות ההכנה.
  3. קוצצים את הבצל דק, מגרדים את הגזר והבטטה.
  4. חותכים את הפירות היבשים לקוביות.
  5. מערבבים את כל חומרי המלית וממלאים את הבצלים.
  6. מניחים את הבצלים בתבנית חסינת חום.

הרוטב:

  1. חותכים את הבצל האדום לקוביות ומטגנים עם השום.
  2. מוסיפים את הנוזלים והתבלינים: הסילאן, רוטב הסויה, שמן הזית, מיץ הרימונים, מיץ הלימון, הפפריקה, המלח והפלפל. ומבשלים למשך כרבע שעה לצמצום הנוזלים.
  3. שופכים את הרוטב מעל הבצל ומכסים בנייר כסף.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כשעה וחצי.

קינוח - פלטת מתוקים מרוקאית: סהרוני בוטנים, שבקייה, מעמול תמרים ואגוזים, סיגרים מתוקים, פרלין שוקולד מריר



עוגיות בוטנים ללא גלוטן – חצי סהר

המצרכים:

½2 כוסות בוטנים טחונים ללא מלח

½1 כוסות קמח ללא גלוטן

1 כוס סוכר חום

2 ביצים

200 גרם מחמאה רכה

1 כף גרידת תפוז

מעט מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד ליצירת בצק ומניחים במקרר לקירור קצר.
  2. יוצרים עוגיות בצורת חצי ירח ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך 25 דקות.

 

עוגיות מעמול במילוי תמרים ואגוזים –

המצרכים:

לבצק:

1/2 כוס שמן

200 גרם מחמאה

1 כוס מים פושרים

2 שקיות אבקת אפייה

3 כפות סוכר

4 כוסות קמח

למלית:

½1 חבילת תמרים בוואקום

אגוזי מלך קצוצים

1/3 מחמאה רכה

מעט קינמון

אבקת סוכר לפיזור מעל

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המלית ויוצרים מהם כדורים קטנים, ומניחים במקרר לקירור לכמה שעות.
  2. מערבבים את חומרי הבצק לקבלת בצק רך ונוח לעבודה.
  3. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.
  4. שמים בתוך כל עיגול בצק, כדור ממלית התמרים וסוגרים.
  5. בעזרת צובטן מיוחד, צובטים את הבצק.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות עד שהבצק הופך לזהוב מעט.
  7. לאחר שהמעמולים התקררו מפזרים מעל אבקת סוכר.

 

סיגרים מתוקים

כמות ל- 60 – 70 סיגרים

המצרכים:

60 – 70 עלי בצק

למלית:

1 כוס צימוקים

1 כוס שקדים טחונים

2 כוסות בוטנים קלויים

3 כפות ריבה או דבש סמיך

1 כף קינמון

½1 כפית ציפורן טחונה

1/2 אגוז מוסקט

1/2 כפית זנגוויל

שמן לטיגון

לדבק:

2 כפות קמח

1 כוס מים

לסירופ:

2 כוסות סוכר

½1 כוסות מים

מיץ מ- 1/2 לימון

להגשה:

שקדים טחונים דק

אופן ההכנה:

  1. את הבוטנים קולים וטוחנים עם קליפתם החומה ומוסיפים לתערובת.
  2. מכינים בצד את דבק האפייה.
  3. מכינים תערובת ממרכיבי המלית.
  4. משטחים עלי בצק, בקצה התחתון של העלה מניחים מעט מהמלית, ומפזרים אותה לרוחב העלה, כ- 2 – 3 ס"מ מכל צד.
  5. מקפלים את שני הצדדים ומתחילים לגלגל, מהדקים עד לקצה, ומדביקים בעזרת דבק האפייה. באותו האופן מכינים את כל הסיגרים.
  6. בסיר טיגון עם שמן עמוק מטגנים את הסיגרים על לקבלת צבע זהוב בהיר.
  7. מסננים את הסיגרים.
  8. מכינים את סירופ הטבילה, וטובלים את הסיגרים בסירופ החם.
  9. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שקדים טחונים דק.

 

פרלין שוקולד מריר –

המצרכים:

לשוקולד:

400 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

2 כפות שמן

למילוי הפרלין:

אגוזי לוז

לקצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה או ריצ'

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

תבנית שקעים מסיליקון בצורה הרצויה

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד מעל בן מארי, או במיקרוגל.
  2. מוסיפים לשוקולד את השמן ומערבבים היטב.
  3. כשהתבנית יבשה לגמרי, יוצקים את השוקולד אל תבנית הסיליקון, ואת יתרת השוקולד מחזירים לקערה ומכניסים למקפיא לקירור למשך חצי שעה, להתייצבות השוקולד.
  4. מקציפים את השמנת ואינסטנט הפודינג לקבלת קצף ומכניסים לשק זילוף.
  5. מוציאים את תבנית הסיליקון מהמקפיא ומזלפים את הקצפת.
  6. מוסיפים אגוז לוז בכל תבנית וסוגרים את הפרלין עם יתרת השוקולד המומס.
  7. מחזירים למקפיא לחצי שעה נוספת.
  8. ניתן לשמור את הפרלין המוכן, או במקפיא או במקרר.