מי הצמד?

יפה ואתי הן חברות מזה 20 שנה,
הן חברות ושכנות, עבדו יחד, אירסו יחד וחיתנו יחד,
מבשלות מכל הלב ושמות דגש רב גם על עיצוב המנות

מה בתפריט?

מנת פתיחה - דג סלומון בקרם סלומנז וקרם אבוקדו,
למנה עיקרית הן הכינו מנת פרגית ממולאת בבשר ופיצוחים,
לצד מנת קוסקוס וירקות ובטטות מקורמלות

ולקינוח?

בראוניז שוקולד
עם פרפה שוקולד
ומירור שוקולד השחר


מנת פתיחה - דג סלמון על מצע קרם סלמונז וקרם אבוקדו



המצרכים:

           לסלמון:

  • שתי רצועות סלמון טרי, ונקי מאידרות ומעור

          למרינדה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • 2 שיני שום כתושות,
  • 1/2כוס יין לבן
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • רוטב סויה
  • מלח
  • פלפל

          לקרם סלמונז:

  • שאריות הדג שיישרנו
  • 3 כפות מיונז
  • 1 שן שום
  • פלפל
  • מלח יש

          לקרם אבוקדו:

  • 2 אבוקדו בינוניים קלופים וחתוכים
  • שני גבעולי בצל ירוק חתוך
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מיונז
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

           הסלמון:

  • לוקחים את רצועות הסלמון ומיישרים לעובי אחיד
  • מערבבים את רכיבי המרינדה בקערה ומשרים את הדג למשך 2 - 3 שעות.
  • צורבים הדג במחבת עם מעט שמן חצי דקה מכל צד.
  • מעבירים הדג לתבנית ואופים בתנור שחומם ל250° לעשר דק' בלבד (מדי פעם מרטיבים הדג במרינדה).
  • מוציאים את הדג מהתנור, מצננים מעט ומגישים לצד הקרמים.

          קרם הסלמונז:

  • מבשלים את את שאריות הסלמון שיישרנו מהמנה למשך 2 - 3 דק' במים רותחים.
  • מסננים את הדג ומעבירים לקערה .
  • מוסיפים את המיונז, השום, המלח והפלפל.
  • טוחנים בעזרת מוט בלנדר ומגישים.

          קרם האבוקדו:

  • שמים בקערה את האבוקדו, את גבעולי הבצל הירוק, המיונז, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
  • טוחנים בעזרת מוט בלנדר ומגישים.

מנה עיקרית - פרגית במלית בשר



מצרכים:

  • 8 פרגיות (מפולטות מ- 4 כרעיים)

לרוטב הפרגית:

  • 4 כפות שמן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט פלפל שחור
  • קורט מלח
  • 3 כפות רכז רימונים
  • 3 כפות דבש או סילאן
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • 1/2 כוס יין אדום מתוק
  • 1/2 כוס ציר

למלית:

  • 1/4 כוס צנובר
  • 1/4 כוס שקדים (גפרורים)
  • 1/4 כוס פיסטוק
  • 1/4 כוס חמוציות
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 כפות שמן לטיגון
  • 3 ס"מ גינג'ר קצוץ
  • 50 גר בשר עגל או בקר
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס אורז (חצי מבושל)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 1/2 כוס כוסברה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כף תבלין לשווארמה

אופן ההכנה:

  • מרתיחים את כל חומרי הרוטב ומבשלים עד לצמצום.
  • משרים את הפרגית ברוטב למשך כשעתיים.
  • מכינים את המלית: קולים את הפיצוחים.
  • מטגנים את הבצלים עם השמן והגינג'ר הקצוץ.
  • מערבבים את כל החומרים ביחד לעיסה אחידה וממלאים את הפרגית.
  • בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, מניחים בתבנית את הפרגית הממולאת כשהיא עטופה בנייר כסף, ואופים למשך 20 דק'.
  • מעבירים לתבנית אחרת את הפרגית ומסירים את הכיסוי, שופכים מעל את הרוטב, ואופים בחום של 250 מעלות.

בטטות מקורמלות

המצרכים:

  • 4 בטטות

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 1/3 כוס רוטב מייפל
  • 1/2 כוס מים
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 כף עלי טימין
  • 1 כפית פלפל שחור גס

להגשה:

  • 4 כפות עירית קצוצה דק
  • מלח גס

אופן הההכנה:

  •  קולפים את הבטטות, וחוצים אותן לאורכן.
  • שמים את חומרי הרוטב בתבנית מתכת גדולה.
  • מניחים על להבת הכיריים ומביאים לרתיחה ומערבבים לרוטב הומוגני ואחיד.
  • מכניסים את הבטטות לתבנית, כשהצד החתוך כלפי מטה, ומבשלים על להבה גדולה יחד כ- 5 דק'.
  • מכסים את התבנית בנייר כסף מהדקים ומנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים למשך 20 - 30 דק' עד שהבטטות רכות.
  • מרטיבים את החלק העליון של הבטטות ברוטב, ומבשלים עד להסמכת הרוטב, ולקבלת מראה מבריק ושזוף של הבטטות.
  • מפזרים מלח גס על הבטטות ועירית קצוצה.

 

קוסקוס בקוביות ירקות

המצרכים:

  • 1 שקית קוסקוס מוכנה ע"פ הוראות היצרן
  • 2 גזרים
  • 1 בטטה
  • 2 בצלים קצוצים
  • חתיכת דלעת
  • 2 קישואים קטנים
  • 1 קולורבי
  • 1 ראש סלרי כולל העלים
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן כוסברה
  • 2 כפות חמוציות
  • 2 כפות שקדים (גפרורים)
  • 1/4 כוס שמן
  • רוטב סויה
  • מעט סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הההכנה:

  • במחבת (עדיף ווק) שמים את השמן ואת הבצלים הקצוצים, ומטגנים עד להשחמה קלה.
  • במקביל קולפים וקוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ושוות (עדיף בסלייסר).
  • כשהבצל מוכן מוסיפים את כל הירקות פרט לעלים ולשקדים.
  • מקפיצים למשך עשר דק' על אש גבוהה עד שהירקות חצי מתרככים.
  • מתבלים במלח, רוטב סויה, פלפל שחור, ומעט סילאן.
  • מנמיכים לאש בינונית וממשיכים להקפיץלהתרככות נוספת (הירקות צריכים לשמור על צורתם).
  • מצננים מעט ולפני ההגשה מערבבים בעדינות עם הקוסקוס המוכן ומגישים.

קינוח - בראוניז פקאן שוקוצ'יפס



הרכיבים:

  • 300 גר' שוקולד מריר קצוץ
  • 200 גר' חמאה או מחמאה
  • 1 כף ממרח השחר פרווה
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים שלמות
  • חצי כוס אבקת קקאו
  • חצי כוס קמח
  • 2 כוסות פקאן סיני קצוץ
  • 150 גר שוקוצ'יפס

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל180°
  • ממיסים שוקולד ומחמאה בבן מארי
  • מערבבים לתערובת חלקה ומצננים
  • מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת תערובת אורירית
  • מנמיכים ההקצפה ומוסיפים קמח וקקאו תוך ערבול
  • מוסיפים את השוקולד המומס, האגוזים ולבסוף השוקוצ'יפס
  • יוצקים לתבנית 25*30 ואופים עד ליציבות אבל שיישאר לח
  • מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים לפני החיתוך, חותכים ומקפיאים

 

פרפה

מצרכים:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות מים
  • 4 חלמונים
  • 200 גר' שוקולד
  • 1 ריצ' להקצפה
  • 3 כפות ליקר תפוזים

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הסוכר עם המים כ- 10 דק' ליצירת סירופ סוכר.
  • מקררים למשך 10 דק'.
  • מקציפים את החלמונים למשך 2 דק', ומוסיפים את סירופ הסוכר תוך כדי הקצפה, וממשיכים בהקצפה למשך 5 דק' עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.
  • ממיסים את השוקולד ומוסיפים אותו ואת ממרח השחר לחלמונים תוך כדי הקצפה.
  • בקערה נפרדת מקציפים את הריצ'.
  • מקפלים את קצפת הריצ' אל קציפת החלמונים והשוקולד.
  • מוסיפים את הליקר ומערבבים.
  • יוצקים את הפרפה לתבנית סיליקון ומקפיאים למשך 6 שעות.

לקישוט

  • 150 גר' שוקולד מריר
  • שקף דקורטיבי מדוגם
  • מירור שוקולד

אופן ההכנה:

  • ממיסים את השוקולד ומורחים אותו בעזרת פלטה מדורגת בשכבה אחידה על השקף.
  • ממתינים לייבוש השוקולד, וקורצים בצורה הרצויה.

ציפוי מירור שוקולד

מצרכים:

  • 160 גר' ריצ'
  • 150 גר' מים
  • 80 גר אבקת קקאו
  • 230 גר' סוכר
  • 12 גר' ג'לטין מומס ב- 60 גר' מים
  • 2 כפות ממרח השחר פרווה

אופן ההכנה:

  • בסיר קטן מבשלים למשך כ- 5 דק' את המים והריצ', הקקאו והסוכר.
  • מחממים במיקרוגל למשך כחצי דקה את המים עם הג'לטין.
  • מוסיפים את הג'לטין המומס לסיר, בוחשים היטב, מוסיפים את ממרח השוקולד, ומבשלים למשך 5 ד'ק נוספות.
  • מסירים מהאש, ומסננים במסננת בעלת נקבים דקיקים.
  • מצננים את המירור לטמפ' החדר.