מי הצמד?

עופרה ומורן הן אחיות כשביניהן פער של 8 שנים. עופרה היא פודיסטית מושבעת, בעלת טור מזון קבוע בעיתון שער השומרון חברה בקבוצת אוכל גורמה, ומקיימת סדנאות בריאות יחד עם דיאטנית, כמו גם סדנאות בישול של: סושי, סלטים, בשרים ודגים.

מה בתפריט?

מנת פתיחה - פטה כבד עם קולי פטל ואצבעות קדאיף.
המנה העיקרית - חזה אווז על מצע חיטה ברוטב יין אדום.

ולקינוח?

כוסיות קוקוס במילוי גנאש שוקולד


מנת פתיחה - פטה כבד עם קולי פטל ואצבעות קדאיף



לפטה -

המצרכים:

 300 גר' כבד מוכשר וצלוי

2 בצלים בינוניים

עלים מענף אורגנו או טימין טריים

50 גר' מזולה משמן זית

4 כפות סילאן

להגשה:

פיסטוקים קצוצים או פקאנים מסוכרים

אופן ההכנה:

  1. מטגנים עם מעט שמן זית את הבצלים עד שהם משחימים מעט.
  2. מתבלים במעט מלח ופלפל גס שחור.
  3. מתחילים 2 דקות על אש גבוהה ואז מנמיכים ונותנים להיטגן לאט לאט. 
  4. מוסיפים את הכבדים מגבירים את הגז ומטגנים עוד 2 -3 דקות. 
  5. מכניסים את התערובת כשהיא חמה  יחד עם המזולה והסילאן למג'ימיקס או באמצעות בלנדר מוט וטוחנים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה ומוסית.
  6. מעבירים לכלי המרופד בניילון נצמד או לתבנית סיליקון משומנת קלות ומעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות.

אופן ההגשה:

הופכים על צלחת הגשה בזהירות את הפטה ומעטרים בפיסטוקים או פקאנים.

 

קולי פטל:

המצרכים:

1/2 חבילת פטל קפוא

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. מבשלים על הגז את הפטל הקפוא הסוכר והמים.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון, ולאחר דקה מוציאים את הפטל מהמחבת וממשיכים לבשל עד להסמכת הרוטב.  
  3. מגישים את הפטל ולידו הרוטב.

לאצבעות קדאיף:

המצרכים:

חצי חבילה שערות קדאיף

2 כפות אבקת סוכר

1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את שערות הקדאיף במשך הלילה במקרר.
  2. שמים את השערות בקערה נוחה ומפזרים מעליה את אבקת הסוכר ושמן הקנולה.
  3. מערבבים היטב את השערות ויוצרים מהם מקלות ארוכים ודקים.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך דקות ספורות עד להשחמה.
  5. מגישים עם הפטה והרוטב.

מנה עיקרית - חזה אווז על מצע חיטה ברוטב יין אדום



חזה אווז על מצע חיטה ברוטב יין אדום:

המצרכים:

לחזה האווז:

חזה אווז

שמן זית לטיגון

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לחיטה:

2 כוסות חיטה מושרית למשך לילה במים

1 כף פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

מיץ מחצי לימון

1/4 כוס שמן זית

לרוטב יין:

2 כוסות יין אדום

מיץ מתפוז אחד

מיץ מחצי לימון

3 כפות סילאן

3 כפות רוטב מייפל

גרידת תפוז

1 מקל קינמון

2 כוכבי אניס

4 גרגירי הל

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי טחון

1/2 כפית פלפל שחור טחון

קורט מלח

אופן ההכנה:

חזה האווז

  1. מחממים מחבת פסים עד שמעלה עשן.
  2. שמים מעט שמן זית ואת חזה האווז כשהשומן כלפי מטה.
  3. מתבלים במעט מלח ופלפל גס בערך 3 דקות.
  4. הופכים לצד השני ל- 3 דקות נוספות.
  5. מנמיכים את הגז ומבשלים למספר דקות נוספות עד שחזה האווז מגיע לדרגת עשייה של כמעט וול דאן (צלוי כמעט לגמרי).

החיטה:

  1. משרים את החיטה למשך לילה במים.
  2. מסננים ושוטפים היטב.
  3. מעבירים לסיר וממלאים במים לכדי כיסוי החיטה (כס"מ מעליה), ומביאים לרתיחה. 
  4. כשרותח מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור גרוס טרי. 
  5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כחצי שעה או עד שהחיטה מוכנה (לשים לב שלא יהיה בישול יתר, והחיטה תהפוך לעיסה)
  6. מסננים את החיטה מהנוזלים ומצננים מעט.
  7. כשהחיטה עדיין חמה מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית, ומערבבים היטב.

לרוטב יין:

  1. שמים במחבת את כל החומרים: יין אדום, מיץ תפוזים, מיץ לימון, סילאן, רוטב מייפל, גרידת תפוז, קינמון, כוכבי אניס, גרגירי הל, ג'ינג'ר, פלפל שחור ומלח, ומביאים לרתיחה.
  2. לאחר שהרוטב רתח, מנמיכים את האש, ומבשלים עד להסמכת הרוטב. 

אופן ההגשה:

  1. מניחים 3 כפות חיטה במרכז הצלחת.
  2. פורסים את האווז לפרוסות דקות ומניחים מעל.
  3. שופכים מעל 2 כפות מהרוטב.

קינוח - כוסיות קוקוס במילוי גנאש שוקולד



כוסיות קוקוס במילוי גנאש שוקולד:

המצרכים:

לכוסיות:

2 כוסות קוקוס

1 ביצה

1 כף סוכר 

מעט תמצית וניל

לגנאש:

1/2 קופסא של חלב קוקוס

1 חבילת שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

אופן ההכנה:

הכוסיות:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק.
  2. משטחים בתבנית שקעים קטנה, כדי שיתקבלו כוסיות, כמה שיותר דקות.
  3. באופנים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 10 דקות.

הגנאש:

  1. ממיסים במיקרוגל את חלב הקוקוס עם חפיסת השוקולד המריר.
  2. ממלאים את הכוסיות בגנאש השוקולד ומקררים.

אופן ההגשה

  1. בתנועת מריחה מעטרים את הצלחת בגנאש השוקולד, ומעט מחלב הקוקוס.
  2. עליהם מניחים את כוסיות הקוקוס המלאות.