מי הצמד?

הצמד השני שלנו, הוא צמד לא רגיל, כלה וחמות!
עובדות במטבח יחד כבר 4 שנים,
מתמחות בעיקר באפייה

מה בתפריט?

הן הכינו לצוות השופטים מנת פתיחה של טורטיה
עם ירקות מוקפצים וגבינות. מנה עיקרית - דג סלמון
ולצדו פשטידת ברוקולי ושעועית ירוקה

ולקינוח?

מנת בלינצ'ס
במלית שמנת
ורוטב אפרסקים חם


מנת פתיחה - טורטיה עם ירקות מוקפצים וגבינות



המצרכים:

  • 2 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל כתום
  • 1 בצל גדול
  • 2 בטטות
  • 1 קישוא
  • 1 כף אבת מרק בטעם עוף
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כף שטוחה סוכר חום
  • גבינה מלוחה מגורדת
  • גבינה צהובה מגורדת
  • חבילת טורטיות

 

לטיגון:

  • ביצה
  • פירורי לחם
  • שומשום

אופן ההכנה:

  • חותכים את הירקות: את הפלפלים לרצועות, את הבטטות לז'וליאנים, חותכים את הבצל ופורסים לפרוסות.
  • מקפיצים את הירקות במעט שמן למשך כרבע שעה.
  • מוסיפים לירקות את אבקת מרק בטעם עוף, מתבלים במלח ופלפל, ובסוכר חום.
  • ממלאים כל טורטיה במרכזה, מתערבות הירקות, ומוסיפים מעל גבינה מלוחה, וגבינה צהובה.
  • סוגרים את הטורטיה, טובלים בביצה, ובפירורי לחם מוזהבים ושומשום, מטגנים סמוך לאכילה.

 

מנה עיקרית - דג סלמון ברוטב ברביקיו



מצרכים:

  • 6 פרוסות פילה סלומון
  • מלח ומיץ לימון להשרייה
  • פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב הדג:

  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות יין
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן זית

           (מהחומרים יוצא כוס רוטב בקביקיו)

 

סלט להגשה:

  • חסה ועבניות

לקישוט

  • שברי אגוז פקאן מסוכר

אופן ההכנה:

  • חותכים את נתחי הפילה סלמון לקוביות ומשרים במלח ומיץ לימון.
  • שוטפים את קוביות הסלמון ומפלפלים בפלפל שחור גרוס טרי.
  • מערבבים את חומרי הרוטב ומשרים לשעה.
  • אופים את הדג בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות, כשהוא מכוסה לרבע שעה, מורידים את הכיסוי וממשיכים באפייה למשך 5 דק' נוספות.
  • מעבירים את קוביות הדג לשיפודים ומגישים על מצע של חסה ועגבניות שרי.
  • מפזרים מעל הדג, אגוזי פקאן מסוכר גרוס.

קינוח - בלינצ'ס ממולא בשמנת ברוטב אפרסקים חם



כ - 30 עלי בלינצ'ס

המצרכים:

           לבלינצ'ס:

  • 4 ביצים
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • מעט מלח

           למלית:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 550 גר' גבינה 5%

           למריחה:

  • ממרח ריבת חלב

           לרוטב אפרסקים:

  • 1 קופסת שימורים אפרסקים
  • 50 גר' חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות סוכר

           לקישוט:

  • אגוזי פקאן מסוכרים
  • לדר

כ - 30 עלי בלינצ'ס

המצרכים:

           לבלינצ'ס:

  • 4 ביצים
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • מעט מלח

           למלית:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 550 גר' גבינה 5%

           למריחה:

  • ממרח ריבת חלב

           לרוטב אפרסקים:

  • 1 קופסת שימורים אפרסקים
  • 50 גר' חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות סוכר

           לקישוט:

  • אגוזי פקאן מסוכרים
  • לדר