מי הצמד?

ענת ועדי, הן אימא ובת. "בעבר המטבח היה רק של אימא, אבל לאחר שיפוץ הבית, אימא שחררה והבית הפך להיות של כולם. כשהמטבח נמצא במרכז".

מה בתפריט?

מנת פתיחה - ירקות בטמפורה עם כדורי קדאיף ממולאים.
מנה עיקרית - לזניית חצילים לצד גלילי חצילים מטוגנים בשלל גבינות.

ולקינוח?

פלז'יר דואט מעדן השחר - תפוז


מנת פתיחה - ירקות בטמפורה וכדורי קדאיף ממולאים



ירקות בטמפורה –

המצרכים:

הירקות:

1 זוקיני גדול

1 קישוא גדול

2 חצילים ננסיים

2 בצלי שאלוט

גמבה בצבעים

סלק גדול

פטריות שימאג'י או שמפיניון

לבלילת הטמפורה:

1 כוס קמח לבן

1 חלבון ביצה

מלח

פלפל שחור

אפשרי להוסיף כורכום

½1 כוס מי קרח

כף פריזיאן

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי הבלילה ושמים לקירור במקרר, ובינתיים מכינים את הירקות (את הבלילה ניתן לחלק לשני חלקים, ולהוסיף כורכום לאחת הבלילות לקבלת בלילה בצבע).
  2. מבשלים את הסלק, וממנו יוצרים בעזרת כף פריזיאן כדורי סלק.
  3. גם מהקישוא יוצרים כדורים באמצעות כף פריזיאן, ואת הנותר חותכים לרצועות.
  4. את החצילים חוצים לחצי, ולאחר מכן פורסים אותם כמניפה.
  5. את הגמבות חותכים לרצועות.
  6. אחרי שהירקות מוכנים, טובלים אותם בבלילת הטמפורה, ומטגנים בשמן עמוק.
  7. מניחים את הירקות על נייר סופג.

אופן ההגשה:

  1. מסדרים בצלחת את הירקות המטוגנים בצורה נאה.
  2. ניתן לקשט בפרוסות בצל ובעלי מיקרו.
  3. מגישים ליד רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טריאקי ורוטב אלף האיים.

 

רוטב אלף האיים:

המצרכים:

1/2 כוס מיונית

1/4 כוס שמנת חמוצה

1 כפית חרדל דיז'ון

1 שן שום

מעט עירית או בצל ירוק

1 כף חומץ

1/2 מיץ לימון

1/4 כפית מלח

1/4 כפית סוכר

קורט פלפל שחור

מעט עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

  1. בעזרת מוט בלנדר טוחנים את כל החומרים לקבלת רוטב אחיד.

 

כדורי קדאיף ממולאים בפטריות וגבינה

המצרכים:

200 גר' אטריות קדאיף מופשרות

2 כפות שמן זית

1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות

1 בצל

1/2 שן שום כתושה

גבינה בולגרית מפוררת

עלי בזיליקום קצוצים

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפטריות, וקוצצים את הבצל.
  2. מזהיבים את הבצל במחבת עם מעט שמן זית.
  3. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים עד לאידוי כל הנוזלים.
  4. קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים אל המחבת.
  5. מניחים במסננת ומצננים.
  6. מוסיפים גבינה מפוררת ומתבלים.
  7. בקערה מניחים אטריות קדאיף עם 2 כפות שמן ומערבבים בעדינות, תוך כדי שמפרידים אותם.
  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  9. על גבי משטח נקי, מניחים אטריות קדאיף ויוצרים מעין רצועה ברוחב 3 ס"מ, ובאורך כ- 6 ס"מ. בשליש הראשון של הרצועה מניחים כפית מהמילוי ומגלגלים לצורת כדור.
  10. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד להזהבת הכדורים.
  11. מניחים על גבי הירקות בטמפורה.

מנה עיקרית - לזניית חצילים וגלילות חצילים מטוגנים במלית גבינות



לזניית חצילים –

המצרכים:

ללזניה:

דפי לזניה (שאינם מצריכים בישול מוקדם)

2 חצילים

גבינת מוצרלה מגוררת

גבינה צהובה מגוררת

עלי בזיליקום טריים

מלח

פלפל שחור

לרוטב עגבניות:

1 בצל

5 עגבניות קלופות

1 שן שום כתושה

1 כף רסק עגבניות

1 חציל קטן

לרוטב בשמל:

100 גר' חמאה

1/2 כוס קמח

750 מ"ל חלב

250 מ"ל שמנת

1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

רוטב העגבניות:

  1. קולים את החציל הקטן על האש, ומסננים אותו מהנוזלים שלו.
  2. קוצצים את הבצל ואת העגבניות בנפרד.
  3. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים אל הבצל המטוגן, את העגבניות השום ורסק העגבניות ומבשלים עד להתרככות.
  5. מוסיפים מלח, פלפל ועלי בזיליקום קצוצים.
  6. לוקחים 1/3 מרוטב העגבניות ומוסיפים אליו את החציל הקלוי המסונן.

 

 

רוטב בשמל:

  1. בסיר קטן ממיסים את החמאה.
  2. מוסיפים קמח ומטגנים מעט, תוך כדי ערבוב במטרפה.
  3. מנמיכים את האש ומוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב והשמנת.
  4. מוסיפים את האגוז מוסקט ומבשלים עד להסמכת הרוטב.
  5. כשהרוטב מתחיל לבעבע, מסירים מהאש.

אופן הרכבת המנה:

  1. פורסים את החצילים, משמנים אותם ואופים בגריל משני הצדדים עד להשחמה.
  2. מורחים מעט רוטב בשמל על התבנית, ומעל מסדרים את עלי הלזניה.
  3. מוזגים 1/3 מרוטב העגבניות עם החציל הקלוי, ומעל 1/3 מרוטב הבשמל.
  4. מפזרים את הגבינות הקשות המגוררות.
  5. מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה ועליהם מסדרים שכבה יפה של פרוסות החצילים.
  6. מעל החצילים מוזגים 1/3 רוטב עגבניות, ועליו 1/3 רוטב בשמל וגבינות מגוררות.
  7. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, למשך כחצי שעה.
  8. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד להזהבה יפה.

 

גלילות חצילים ממולאות בגבינות

המצרכים:

2 חצילים בינוניים

פרוסות גבינה צהובה

גבינה בולגרית

פירורי לחם (פנקו או בהכנה לבד)

חלבון ביצה

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החצילים לאורכם כשהם בקליפתם. משמנים אותם וממליחים מעט.
  2. אופים בתנור מחומם מראש לגריל עד להשחמת הפרוסות, ומצננים.
  3. חותכים את הגבינה הבולגרית לרצועות בעובי 1 ס"מ.
  4. על כל פרוסת חציל, בחלקה הרחב, מניחים רצועת גבינה צהובה, ובקצה העליון מניחים רצועת גבינה מלוחה.
  5. מגלגלים לגליל ומניחים בצד.
  6. לאחר שכל הגלילים מוכנים, טורפים את חלבון הביצה.
  7. טובלים את גלילות החציל בחלבון, ולאחר מכן בפירורי הלחם ומטגנים.
  8. מניחים על גבי נייר סופג.
  9. מגישים חם ליד לזניית החצילים.

קינוח - עוגת גבינה על מצע פסיפלורה וקראמבלס מלמעלה



המצרכים:

לבסיס פיננסייר:

80 גר' אבקת סוכר

30 גר' אגוזי לוז קלויים וטחונים

7 גר' דבש (1 כפית)

75 גר' חלבוני ביצים (בין ½1 – 2 חלבונים)

45 גר' חמאה

30 גר' קמח לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל

לשונטי ממרח השחר:

2 כפות ממרח השחר חלבי

125 גר' שוקלד חלב או מריר

125 גר שמנת מתוקה

25 גר' חמאה רכה

לשונטי שוקולד תפוז:

125 גר' שוקולד מריר

125 גר' שמנת מתוקה

25 גר' חמאה רכה

גרידה מתפוז

לדפי השוקולד:

200 גר' שוקולד מריר

שקפים

אופן ההכנה:

בסיס הפיננסייר:

  1. שופכים אל קערת המיקסר את אבקת הסוכר, אגוזי הלוז הטחונים והדבש ומערבלים.
  2. מוסיפים את החלבונים ומערבבים.
  3. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לערבל.
  4. מוסיפים את הווניל, הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
  5. משטחים בתבנית שטוחה בגודל 15 X 20 מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 10 דק' או עד להשחמה.
  7. מצננים היטב.

דפי השוקולד:

  1. ממיסים במיקרוגל או על גבי בן מארי, את השוקולד.
  2. מורחים בשכבה אחידה את השוקולד המומס על השקף.
  3. מניחים לייבוש בטמפרטורת החדר.
  4. כאשר מתחיל להתייבש, חותכים בעזרת חותכן את דפי השוקולד בצורה הרצויה.

שונטי ממרח השחר:

  1. בקערה קטנה שמים את שוקולד שבור לקוביות וחמאה החתוכה.
  2. מחממים שמנת לסף רתיחה, ויוצקים מעל השוקולד והחמאה, וממתינים כדקה.
  3. מערבבים לקבלת קרם חלק.
  4. מוסיפים את ממרח השחר ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.

שונטי שוקולד תפוז:

  1. שמים בקערה קטנה שוקולד שבור לקוביות וחמאה החתוכה.
  2. מחממים שמנת לסף רתיחה, ויוצקים מעל השוקולד והחמאה, וממתינים כדקה.
  3. מערבבים לקבלת קרם חלק.
  4. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים.

אופן הרכבת המנה:

  1. חותכים את בסיס הפלז'יר בצורה הרצויה (בגודל דפי השוקולד).
  2. בעזרת צנתר חלק בקוטר 1/2 ס"מ מזלפים נשיקות מהשונטי ממרח השחר על בסיס הפיננסיים.
  3. מעל זילוף השוקולד מניחים את דף השוקולד (בגודל הרצוי), ועליו מזלפים משונטי שוקולד תפוז.
  4. על גבי הזילוף שונטי שוקולד תפוז מניחים דף שוקולד נוסף בגודל הרצוי.