מי אני?

לבנת סלומון, טבעונית ומלמדת טבעונות לנשים. מעבירה סדנאות לבישול על מנת לפתוח בפני הנמצאים בדרך לשינוי, את מגוון החלופות והעושר שקיים במזון הטבעוני. אוהבת לבשל ובעיקר להכין קינוחים, טבעוניים כמובן

מה בתפריט?

פאי איכרים
פשטידה עגולה 4 שכבות

ולקינוח?

גלידת בננה קוקוס בציפוי שוקולד





פאי איכרים


המצרכים:
לשכבת בסיס:
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות

1/2 כוס טחינה

2 בצלים קצוצים

2 שיני שום

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה

צרור פטרוזיליה

3/4 כוס קמח חומוס

מספר עלי דפנה טריים
לשכבה עליונה:
4 תפוחי אדמה מאודים

2 כפות טחינה

1 כף קמח חומוס

1 שן שום

כמון

מעט כורכום
אופן ההכנה:
שכבת הבסיס:
1. מבשלים את העדשים במים עם שיני השום

הבצל ועלי הדפנה למשך כ- 20 דק'.

2. טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון

עד לקבלת עיסה יציבה.

3. מוסיפים לעיסה עדשים שחורות ויוצקים

לתבנית עגולה, ומהדקים עם האצבעות.
שכבה עליונה:
1. מאדים את תפוחי האדמה.

2. מרסקים אותם ומוסיפים מעט מים.

3. מוסיפים תבלינים וטחינה

אם רוצים (אפשר גם לוותר).
הרכבת המנה:
1. שמים את השכבה העליונה על גבי

שכבת הבסיס ומהדקים.

2. על גבי השכבה העליונה, מניחים

חצאי קישואים מסביב לפאי.

3. בתנור מחומם מראש לחום בינוני,

אופים מעט עד שהקישואים מקבלים השחמה קלה.


פשטידה עגולה 4 שכבות


המצרכים:
1 קישוא צהוב ארוך

1 דלורית קטנה

3 בטטות

2 חצילים ארוכים
לממרח אפונה:
2 כוסות אפונה קפואה מופשרת

1 בצל

1 – 2 שיני שום

4 כפות קמח חומוס

מעט קמח תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הקישוא והחצילים לפרוסות, חוצים את

הדלורית והבטטות ואופים בתנור שחומם מראש למשך

כשעה – שעה וחצי עד להתרככות והשחמה של הירקות.

2. ממרח אפונה: טוחנים במעבד מזון את האפונה,

הבצל, השום והקמחים ושומרים את הבלילה בצד.

3. לאחר שהירקות התרככו, מוציאים את הדלורית

והבטטה ומועכים אותם יחד (ללא הקליפה).
אופן הרכבת המנה:
1. בקערה קטנה או גדולה (לפי הגודל הרצוי) מניחים

את הקישואים הצהובים אחד ליד השני כאשר חלק

קטן מן האחד עולה על השני (חיפוי).

2. על גבי הקישואים מניחים את שכבת הדלורית והבטטה ומהדקים.

3. מעל השכבה הכתומה מניחים את שכבת האפונה.

4. החצילים מונחים כשכבה רביעית וסוגרים את המנה.

5. הופכים את הקערה על תבנית אפייה ואופים

בתנור שחומם מראש, למשך כ- 15 דק'.


גלידת בננה קוקוס בציפוי שוקולד


המצרכים:
לגלידה:
3 בננות קפואות

1 כוס חלב קוקוס

1/2 כוס פקאנים (אפשר גם להחליף

או להוסיף פיסטוקים או אגוזי לוז)

תמצית וניל

סילאן

תמרים
לדמוי שוקולד:
1/2 כוס אבקת חרובים

1/2 כוס שמן קוקוס

1/2 כוס טחינה

3 כפות סילאן
תבנית סיליקון עם שקעים עגולים
אופן ההכנה:
1. שמים בבלנדר וטוחנים את הבננות הקפואות,

חלב הקוקוס, הפקאנים, תמצית וניל, סילאן ותמרים.

2. להכנת דמוי שוקולד: מערבבים את אבקת

החרובים, שמן הקוקוס, הטחינה והסילאן.

3. בתבנית סילקון שמים שכבה דקה של דמוי

השוקולד, ועליה שכבה מבלילת בננה-קוקוס.

4. מכסים בשכבה נוספת של דמוי שוקולד ומכניסים להקפאה.
הערה: אם נשאר שוקולד שמים אותו בתבניות

של פרילינים ומכניסים גם להקפאה.