פרק שמיני - נחמי אקציפר


מי אני?

נחמי אקציפר – תושבת צפת. מעבירה סדנאות להעצמה בריאותית ע"פ שיטת הבריאות הטבעית ושיטת הרמב"ם, מלווה נשים באופן פרטני אישי, בתהליכי שינוי בריאותי בפן התיאורטי והמעשי

מה בתפריט?

סלט קינואה על מצע חציל קלוי
סלט ירוק

ולקינוח?

גלידת שמנת בטעם קרמל פקאן





סלט קינואה על מצע חציל קלוי


המצרכים:
2 כוסות קינואה רויאל אורגנית מונבטת

1 כוס נבטוטים: מש, עדשים כל הצבעים

1/2 כוס פטרוזיליה טרייה

1 גזר

1/2 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר

2 שיני שום

1 כף שמן זית

מלח אטלנטי דק
להגשה:
1 חציל
לקישוט:
1 בטטה

אגוזי מלך ואו זרעי חמנייה
אופן ההכנה:
הסלט:
1. מאדים את הקינואה ומעבירים לקערה.

2. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים אל קערת הסלט.

3. חותכים את הגזר לרצועות ומוסיפים גם את החמוציות.

4. מגרדים את השום ומתבלים בשמן ובמלח אטלנטי לפי הטעם.

החציל:
1. צולים את החציל על האש, ואח"כ אופים בתנור למשך 7 דק'.

2. פורסים את החציל לחצי ומניחים עליו את הסלט.
הקישוט:
1. חותכים את הבטטה לקוביות ואופים בתנור, עד להשחמה והתרככות.

2. קולים מעט את האגוזים וזרעי החמנייה.

3. מפזרים מעל ומגישים.

סלט ירוק


המצרכים:
לסלט:
1/2 ראש חסה (כל הסוגים)

1/4 כרוב

1/2 קייל

1/2 סלסלה נבטים: אלפלפא, ברוקלי, קייל, צנונית

1 גזר

עגבניות שרי

2 מלפפונים
לרוטב:
2 כפות שקדיה

2 כפות מים

2 כפות מיץ לימון

1 כף דבש

2 כפות שמן זית

1 שן שום

חצי כפית מלח הימאליה או אטלנטי
לקישוט:
פרוסות שקדים

גרעיני דלעת

גרעיני חמנייה

אגוזי מלך
אופן ההכנה:
הסלט:
1. חותכים את החסה הכרוב והקייל.

2. מוסיפים את הנבטים.

3. פורסים את הגזר לרצועות ומוסיפים.

4. חותכים את המלפפון ועגבניות השרי ומוסיפים.
הרוטב:
1. מגרדים את שן השום ומעבירים לצנצנת.

2. אל הצנצנת מוסיפים את חומרי הרוטב: שקדיה,

מים, מיץ לימון, דבש, שמן זית, מלח ומערבבים.

3. יוצקים על הסלט.

גלידת שמנת בטעם קרמל פקאן


המצרכים:
4 כוסות קרם קוקוס

6 כפות מייפל טהור או 3 כפות דבש

6 כפות גואר גאם (סיב תזונתי שמשמש כמייצב)

קמצוץ אבקת וניל טבעית

קמצוץ מלח
לקישוט:
פקאן קצוץ גס

מייפל טהור
אופן ההכנה:
1. שמים בבלנדר את כל החומרים: קרם קוקוס,

מייפל או דבש, גואר גאם, אבקת וניל, מלח.

2. טוחנים כדקה ומחלקים לכוסות.

הערה: כדי להכין גלידת שוקולד, ניתן להוסיף

קקאו נא וממתיק טבעי לפי הטעם.