מי אני

נעמי לוין, מורה לגיטרה, ירושלמית ובעלת קייטרינג. אמונה על התזונה המיקרוביוטית. משתמשת בקמחים מלאים וירקות בתפריט שלה.

מה בתפריט

פיתות כוסמין, דג סול עם שקדים

ולקינוח

עוגת קישואים





פיתות כוסמין


המצרכים:
1 ק"ג קמח כוסמין מהודר או קמח מלא מהודר
2 כפות מלח
3 כפות סוכר קנים
2 כפות שמרים
13 כוסות מים בחום בינוני (כוס חד פעמית)
מחבת מיוחדת עם ספירלה חשמלית ליצירת חום עילי על הפיתה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה שמים את המלח, לאחר מכן את יתר החומרים,
את הקמח הסוכר והשמרים.
2. מערבבים היטב את כל החומרים ויוצרים גומה באמצע.
3. שופכים כ – 3/4 מכמות הנוזלים ומתחילים ללוש את הבצק, עש
הוא נהיה רך, ובמידת הצורך מוסיפים את המים. מידת
הרכות של הבצק צריכה להיות בין בלינצ'ס לחלות.
4. מכסים את הקערה בניילון להתפחה ראשונה.
5. לאחר שהבצק תפח, לשים פעם נוספת ומתפיחים פעם נוספת.
6. מניחים מחבת טלפון על הלהבה הקטנה של הגז.
7. מרטיבים את הידיים ולוקחים בצק.
8. משמנים את המחבת, ומשטחים את הבצק על המחבת.
9. מעל המחבת מניחים את המחבת עם הספירלה
החשמלית וממתינים בערך 3 דק', ובודקים האם הפיתה מוכנה.
10. מוציאים את הפיתה בעזרת תרווד, ומניחים אותה
על גבי מגבת עד לקירור הפיתות.
הערה: לא לארוז את הפיתות כשהן חמות

דג סול עם שקדים

המצרכים:
חבילת דג סול (מכילה בערך 8 חתיכות)
1 כף מלח
½ כוס מיץ לימון
¼ כוס רוטב סויה
½ כוס יין לבן
1 כף כמון
3 כפות שמן קנולה
2 בצלים בינוניים
¾ כוס שקדים קלויים וקצוצים
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
1. לאחר שהדג מופשר, משרים אותו במי מלח ולימון למשך כרבע שעה.
2. מכינים מרינדה מרוטב הסויה, היין והכמון ומשרים בה את הדג.
3. קוצצים בצל, מוסיפים לו את השמן ומפזרים על התבנית.
4. מניחים את הדגים על גבי הבצל, ואופים למשך רבע שעה בתנור שחומם מראש בחום בינוני.
5. את הבצל שנותר קוצצים דק ומאדים בשמן עד להזהבה ומורידים מהאש.
6. אל הבצל מוסיפים את השקדים והשום.
7. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעל כל דג, מתערובת השקדים
הבצל והשום, ומכניסים לאפייה נוספת של 5 דק' בלבד

עוגת קישואים

המצרכים:
לעוגה:
2 כוסות קישואים מגורדים דק
1 כוס שמן קנולה
1 כוס סוכר קנים או ½ כוס סילאן
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח מלא מהודר או כוסמין מהודר
½ כפית מלח
1 כפית סודה לשתייה
½1 כפיות אבקת אפייה
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפיות גדושות קינמון
½ כוס צימוקים
½ כוס חמוציות
לציפוי:
¼ כוס סוכר קנים
2 כפות מרגרינה או 2 כפות שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים, ומניחים את הבלילה ב – 2 תבניות
אינגליש קייק משומנות. או בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
2. אופים בחום בינוני במשך לא יותר מחצי שעה.
3. לאחר האפייה מבשלים את חומרי הציפוי עד להמסת הסוכר

ושופכים על העוגה.