מי אני?

עופרה גושן, בעלת סדנאות נטוורקינג בשומרון, מנחת סדנאות לירידה במשקל, בעלת טור מזון קבוע בעיתון שער השומרון

מה בתפריט?

סלט בטטות ועדשים
סלמון על מצע בורגול

ולקינוח?

כדורי טחינה





סלט בטטות ועדשים שחורות


לסלט:
2 בטטות בינוניות

½ כוס עדשים שחורות מבושלות

חופן אגוזים (אגוזי מלך, פקאנים וכד')

2 כפות צימוקים צהובים

1 בצל סגול קצוץ דק או 2 בצלים ירוקים קצוצים

1 פלפל טרי חריף (לפי הטעם)

2 ענפי סלרי כולל העלים

2 ענפי כוסברה

עלים מענף נענע אחד
לרוטב:
2 כפות רוטב מייפל אמיתי

2 כפות שמן זית

2 כפות מים

מיץ מלימון אחד

גרידת לימון

½ כפית פלפל שחור טחון

מעט מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים עם הרבה מים, למשך כחצי שעה.

(ניתן לבשל כמות גדולה יותר לסנן ולהקפיא כל חצי כוס בשקית אוכל קטנה)

חותכים את הבטטות לקוביות קטנות ומערבבים עם שמן הזית והמים.

מתבלים את הבטטות במלח ופלפל ואופים בתנור כ- 20 דקות,

עד להתרככות לא מלאה.

מוציאים את הבטטות מהתנור ומצננים.

קוצצים את האגוזים והירק ומוסיפים לסלט, וכך גם את יתר הרכיבים.

מכינים את הרוטב בקערה נפרדת ומוסיפים לסלט.

מערבבים היטב.


סלמון על מצע בורגול


המצרכים:
לסלמון:
2 נתחי סלמון טרי

מעט ענפי טימין

מלח

פלפל

1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי הסלומון ומניחים בתבנית בתנור שחומם מראש.

אופים למשך כ- 15 דקות.
לבורגול:
1 בצל

1 סלסלת פטריות

1 זוקיני

5 כפות בורגול

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח

פלפל

חופן פטרוזיליה
אופן ההכנה:
פורסים את הבצל ומטגנים אותו קלות.

מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון עד שהבצל מזהיב.

חותכים את הזוקיני לקוביות ומוסיפים אותו עד שהוא מתרכך מעט.

מוסיפים את הבורגול ומערבבים היטב.

מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל.

מכסים במים עד לגובה של כס"מ מעל הבורגול.

כשרותח מנמיכים ומכסים, ומבשלים למשך כ- 10 דקות.

בסיום מגבירים מעט את הגז עד שהבורגול הופכים להיות אחד אחד.
אופן ההגשה:
מגישים יחד עם הסלמון והפטרוזיליה הקצוצה.
הערה: את הבורגול ניתן להכין גם עם ירקות אחרים שאוהבים.


כדורי טחינה


המצרכים:
500 גר' פתי בר

1 קופסא חלב קוקוס

2 כפות סילאן

2 כפות חלווה

2 כפות טחינה
אופן ההכנה:
מפוררים את הפתי בר.

מוסיפים את יתר החומרים ויוצרים כדורים קטנים.

מצפים בקוקוס.

מקררים.