פרק חמישי - שרה חלימי


מי אני?

שרה חלימי החלה את השנוי התזונתי בבית, בשל צורך בריאותי שהיה קשור בילד. שרה העבירה את כל הבית שינוי תזונתי. הכניסה קמחים מלאים אל התפריט, הפחתה של סוכרים, הגברת הנוכחות של פירות וירקות בתפריט וקטניות, והפחתה של מלח וקמח לבן

מה בתפריט?

סלט מפתיע, לחמניות בריאות, סלמון על מצע שומר, חלב שקדים

ולקינוח?

עוגיות בולו





סלט מפתיע – שסבתא המציאה


המצרכים:

עלי סלרי

1 אשכולית אדומה

1 תפוז

זיתים שחורים

לרוטב:

שמן זית

מיץ לימון סחוט

שום כתוש
אופן ההכנה:
1. מקלפים את פירות ההדר ומוציאים גם את החלקים הלבנים.

2. שוטפים את הסלרי וחותכים, וחותכים את הזיתים לחתיכות קטנות.

3. מתבלים ומערבבים.

לחמניות בריאות


המצרכים:

1.6 קילו קמח מלא של מהודר

2 כפות סוכר

2 כפות מלח

4 כפות שמרים יבשים

1 כוס שמן זית

2 ביצים

4 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים ולשים למשך כמה דקות .

2. מניחים מכוסה עד להכפלת הנפח (למשך חצי שעה - שעה).

3. לאחר הפרשת חלה, מחלקים את הבצק ל - 30 כדורים

בערך, ויוצרים נקניקים.

4. מורחים ביצה, ומפזרים גרעינים (שומשום, גרעיני דלעת, גרעיני

חמניות, גרעיני פשתן, פרג, שיבולת שועל או תערובת מהגרעינים שיש בבית) 

5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות, ואופים במשך

15 – 20 דק' על חום של 180 מעלות.

סלמון על מצע שומר


המצרכים:

4 פרוסות סלמון

1 שומר חתוך לקוביות

4 שיני שום

מיץ של לימון אחד

מעט שמן
אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן בתוך סיר סוטא'ז ושמים את השומר, מערבבים

ומכסים את הסיר, ומשאירים על אש נמוכה למשך חצי שעה בערך.

2. בסיר סוטא'ז אחר, מחממים קצת שמן עם שיני שום כתושים ומיץ לימון.

3. מניחים את הסלמון, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש,

מבשלים למשך 10 דק' ומסירים מהאש.

חלב שקדים


המצרכים:

1 כוס שקדים (שמפשירים יום לפני)
3 תמרים
3 כוסות מים
אופן ההכנה:

1. טוחנים הכול ביחד, שופכים את התערובת שהתקבלה לתוך בד נקי ולסחוט אותו לקבלת חלב שקדים טעים.
הערות:
• ניתן לשתות את חלב השקדים כמשקה או להשתמש בו בבישולים או אפייה .
• אם מכינים כמות גדולה מראש אז כדאי להקפיא כי זה מתקלקל מאוד מהר.

עוגיות בולו


המצרכים:
500 גר' קמח מלא
180 גר' סוכר מלא
1 כפית מלח 
1.5  שקית אבקת אפייה 
3 ביצים 
1 כוס שמן 
מיץ מתפוז אחד
1 כפית תמצית מי זהר
100 גר' שקדים גרוסים
100 גר' צימוקים שטופים
200 גר' תערובת של: שוקולד צ'יפס, שקדים, אגוזי לוז, פיסטוקים 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק.
יוצרים 4 נקניקים (משאירים רווח ביניהם).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות, ואופים למשך 5 דק'.
מורידים את הטמפ' של התנור ל – 180 מעלות ואופים למשך כחצי שעה.
הערה: העוגייה אמורה להיות פריכה מבחוץ ורכה מבפנים.