מי אני?

סמדר מורג היא סטנדאפיסטית, שחקנית, זמרת ומעבירת ערבי הפרשת חלה. סמדר מנהלת מטבח צמחוני, טבעוני.

מה בתפריט?

מנת פתיחה - ספגטי קישואים
המנה העיקרית - פטריות פורטבלו ממולאות

ולקינוח?

כדורי אנרגיה
ללא סוכר





מנת פתיחה - ספגטי קישואים


המצרכים:

4 קישואים

סלסת עגבניות

1 שן שום קלופה

2 עגבניות

חצי חבילה של עלי בזיליקום

לקישוט:

בצל קצוץ

עגבניות שרי

מלח גס

שמן זית

אופן ההכנה:

1. בעזרת מכשיר ליצירת ספגטי, חותכים את הקישואים.

2. מקפיצים את הקישואים במחבת עם שום קצוץ למס' דקות.

3. שמים את השום ועלי בזיליקום במעבד מזון וקוצצים.

4. מוסיפים את העגבניות ומביאים לטחינה נוספת, עד לקבלת מרקם אחיד.

5. מתבלים במלח ופלפל.

6. שמים את הספגטי ברינג, ושופכים מעל את סלסת העגבניות.

7. מקשטים בבצל קצוץ, עגבניות שרי ומלח גס.

8. מזלפים מעט שמן זית.



מנה עיקרית - פטריות פורטבלו ממולאות


המצרכים:

6 פטריות פורטובל

1/2 כוס אגוזי מלך

1 ביצה

1 שן שום

מלח, פלפל, פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. לוקחים את פטריות הפורטובלו ומרוקנים אותם.

2. את תוך הפטריה ("הרגליים") מכניסים אל מעבד המזון עם אגוזי המלך,

הביצה, פטרוזיליה והשום ומעבדים לקבלת מרקם של כבד קצוץ.

3. מתבלים את המלית במלח ופלפל.

4. ממלאים את הפטריות ומהדקים.

5. מטגנים את הפטריות משני הצדדים עד להשחמה,

מתחילים בטיגון כשהצד עם המלית פונה כלפי מטה.

6. מכסים את המחבת ונותנים לפטריות לבישול קצר

על אש נמוכה למשך 10 דק' נוספות.


קינוח - כדורי אנרגיה


חופן כוסברה או פטרוזיליה
1 בננה
1 תפוח
1 כוס קרח
1 כוס מים קרים
אופן ההכנה:
מכניסים את כול המצרכים לבלנדר וטוחנים.
הערה:
ניתן להשתמש בכל פרי אהוב אחר ולהוסיף יוגורט או חלב במקום כוסברה או מים.