מי אני?

זהורית שייחי היא דיאטנית קלינית ומנהלת אורח חיים טבעוני. בגיל 19 הגיעה לעולם הצמחונות והטבעונות בעקבות מחלה של קרוב משפחה. זהורית הוציאה ספר בישולי בשם "הטופו" ו"לבריאות". ניהלה בעבר בית קפה צמחוני כשר. לימדה טבחים את רזי המטבח והבישול הצמחוני והטבעוני.

מה בתפריט?

קרפצ'ו מלון ברוטב ויניגרט בלסמי, תבשיל עדשים שחורות עם סטייק דלעת
בנגיעות טחינה ויוגורט, סלט חסה סלנובה רוטב ויניגרט צרפתי






קרפצ'ו מלון


המצרכים:
חצי מלון כתום בינוני
פלפל שחור
1/4 כוס פיסטוק שבור
נבטי ברוקולי/צנונית להגשה
רוטב ויניגרט בלסמי
אופן הכנה:
1.מקלפים את המלון, חותכים לחצי ופורסים לפרוסות דקות מאוד
(יוצא צורת ירח).
2.מסדרים את פרוסות המלון על צלחת הגשה גדולה בצורה מעגלית.
3.יוצקים את רוטב הויניגרט מעל פרוסות המלון.
4.מפזרים מעל קורט פלפל גרוס.
5.מפזרים את שברי הפיסטוק והנבטים ומגישים.
רוטב ויניגרט בלסמי
המצרכים:
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן
1 כף רוטב סויה
אופן ההכנה:
מערבבים ויוצקים

תבשיל עדשים שחורות עם סטייק דלעת בנגיעות טחינה ויוגורט


המצרכים:
6 פרוסות דלעת רחבות בעובי 2 ס"מ

1/2 כוס שמן זית

2 כפות סילאן

2 שיני שום כתושות

1 כפית תבלין לגריל

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.

2. מצפים את פרוסות הדלעת ברוטב ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

3. אופים את הדלעת למשך כ- 15 דקות עד שהדלעת רכה.
תבשיל עדשים:
המצרכים:

1 בצל גדול

1 גזר

1 שורש פטרוזיליה

שמן זית

1 כף סוכר חום

2 עלי טימין

1 כפית תבלין גריל

1/2 כפית כמון

מלח ופלפל

2 כוסות עדשים שחורות מבושלות

1/2 כוס פולי סויה טריים (אדממה)

1 כוס עדשים שחורות מונבטות

טחינה גולמית ויוגורט כבשים/עיזים

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל לרצועות, ומאדים למשך מספר דקות עד שהבצל הופך זהוב.

2. חותכים את הגזר ושורש הפטרוזיליה לרצועות ומוסיפים אותם אל הבצל
המאודה הזהוב, ומאדים למשך מספר דקות נוספות.

3. מוסיפים את התבלינים: הטימין, גריל, כמון, מלח, פלפל וסוכר יחד
עם כוס מים ומבשלים למשך מספר דקות לריכוז טעמים.

4. מוסיפים לסיר את העדשים המבושלות ופולי הסויה הירוקים ומבשלים למשך כ-10 דקות.

5. מוסיפים את נבטוטי העדשים, מערבבים ומסירים מהאש.

אופן ההגשה:

1. מניחים על צלחת מנה מתבשיל העדשים.

2. מניחים ליד או מעל פרוסה של דלעת.

3. מזלפים בצד הצלחת פסים של טחינה ויוגורט ומגישים.

סלט חסה סלנובה


המצרכים:
חצי ראש חסה סלנובה ירוקה
חצי ראש חסה סלנובה סגולה
נבטי חמניות
סלק אפוי
*ניתן להשתמש במקום בחסה רגילה או מסולסלת או עלי בייבי
רוטב ויניגרט צרפתי
אופן ההכנה:
1. אופים את הסלק בשלמותו למשך כ- 40 דקות.
2. כשהסלק קר, מקלפים וחותכים לרצועות דקות.
3. מסדרים עלי חסה על צלחת הגשה, ומעליהם מפזרים נבטי חמניות.
4. מעל נבטי החמניות מניחים את רצועות הסלק.
5. מכינים את רוטב הויניגרט ויוצקים מעל לסלט.